top of page

Odet Stabel (1974) verruilde op haar 18e het Brabantse Baarle-Nassau voor studentenstad Nijmegen. Na afronding van haar studie Bedrijfwetenschappen werd ze aangenomen voor een post-doc opleiding Wetenschapsjournalistiek. Ze koos er echter voor om samen met haar man Coen een werkend bestaan in Limburg op te bouwen, waar ze sindsdien werkzaam is in diverse HR-functies binnen een chemieconcern.

 

In 2004 werden ze ouders van Jens. Zes maanden na zijn geboorte kregen zij te horen dat Jens  was geboren met een ernstige aanleg- en ontwikkelingsstoornis in zijn hersenen. Hun zoon bleek ernstig meervoudig complex gehandicapt.

 

Al gauw greep Odet naar haar pen. Aanvankelijk om familie en vrienden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom Jens. Later om bekenden te betrekken bij de vervulling van haar en Coens  niet aflatende kinderwens. In 2010 werden Coen en Odet (adoptie)ouders van Almaz.

 

 

 

 

 

 

 

In de aanloop van de wetswijzigingen in de zorg,  besloot Odet om haar schrijfsels publiek te maken. Ze opende medio 2013 het weblog Alles blijft anders en werd actief op Twitter. Het bleek voor haar dé manier om het politieke proces te beïnvloeden. Ze nam deel aan een hoorzitting in de Tweede Kamer, had gesprekken met Eerste en Tweede Kamerleden, met de Staatssecretaris en de Directie van het Ministerie van VWS. Mede dankzij de inbreng van het o.a. door haar opgerichte netwerk #oudersvoorgoedezorg werd de nieuwe Wet Langdurige Zorg op belangrijke punten aangepast. Alles met het doel om ‘Jenswaardige zorg’  voor alle meervoudig complex gehandicapten in Nederland beleidsmatig te borgen. Odets verhaal verscheen in diverse regionale en landelijke kranten en zij schreef een opiniestuk voor de Volkskrant. Ook werd ze over de Wet Langdurige Zorg geïnterviewd op Radio 1.

 

Een aantal van Odets adoptieblogs werd gepubliceerd in ‘Duet’, het kwartaalblad van Stichting Afrika. Verder blogt ze voor Per Saldo, belangenvereniging voor Persoonsgebonden Budgethouders. In november 2015 verscheen haar boek 'Een kind met kansen'.

 

bottom of page